Laxpytt och rabarberpaj

av Holmaja

Har precis kommit ut ur badrummet efter ett långt och varmt bad och en lika varm dusch.
Är så trött nu så ska stupa i säng, fast jag inte gjort något idag…
Har haft en riktig slappedag.
Småfixat lite här hemma, varit hos tatueraren och planerat för kommande projekt och annars bara allmänt tagit det lugnt.
Lagade mat till mannen hann jag också med och blev faktiskt laxpytt med lök, aubergine och squash!
Blev faktiskt så pass gott att sambon åt halva min matlåda och han tycker inte ens om fisk! :)
Efter pytten (sambon åt då vanlig också) så hade jag gjort rabarberpaj med hemgjord vaniljsås. A là LCHF!
Blev överraskande gott!
Så jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet!

image

image

Pajskal
150 g mandelmjöl
75 g smör
Ca 1 dl cocosflingor

Fyllning
6-8 rabarber
2-3 msk Sukrin elles liknande

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna lite.
Häll det över mandelmjölet och cocosflingorna.
Blanda ihop till en deg och tryck ut den med en sked i en mindre pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 3 minuter.

Skär rabarberna i tunna skivor och lägg dem i en skål.
Blanda med sukrinet och häll den sedan i pajskalet.
Grädda i ugnen ytterligare 30 minuter.
Servera med hemlagad vaniljsås eller glass
(A là LCHF såklart)

Hoppas ni tycker den är lika god som vi tyckte!
Cocosflingorna lade jag själv till i receptet, tyckte pajskalet blev lite tråkigt med bara smör och mandel…
Så pajskalet går att laga utan cocos om man så vill.
Det går även bra att dubbla receptet, då detta bara är en halv sats.

Lycka till med bakandet!

Annonser